Известие

Collapse
No announcement yet.

Крайно гърне

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Крайно гърне

Здравейте!
    Пиша във връзка със крайното гърне на алфата. Значи ръждясало е и е тръгнало да изгнива вече(изключително грозно гърне, квадратно и от горе на всичко половината се вижда, не е някакво скрито). Тъй като в момента се поохарчих малко и нямам достатъчно пари за ново (не искам да взимам някое евтино, защото знам, че до една година и то, ще изгние...) реших да го боядисам със черна боя за печки. Е хубаво аз боядисах го, но не ми хареса остава си някакво грозно такова. Искам да попитам, ако го махна направо и сложа една права тръба (имам и един китайски накрайник), какъв ще е ефекта от към звука (неприятен ли ще е много). Разбира се решението, ще е временно докато събера малко пари тъй като това не ми е толкова належащо. Просто много ми загрозява визията на колата...
    Също бях чел някъде, че ако махна последния катализатор и сложа резонаторно гърне, ще намали разхода малко. Вярно ли е това и има ли някакво значение от това, че карам колата на газ, и трябва ли да се правят някакви допълнителни настройки след това по газовия или ЕКУто на колата
    Alfa Romeo 147, 1.6 - 120hp (ГИ - Emer Frank Plus OBD)

Аз съм махнал катализатора, стана малко по-шумна за разхода не мога да ти кажа, но сигурно го намалява и ако ти е запушен и отпушва колата осезаемо. Нямам проблем с грешки на компютъра както казват повечето "разбирачи". Ще следя темата защото моето е същото и бях купил едно гърне от колега от форума, който ме обеждаваше, че 145 и 147 си пасват, но се окажа лъжа.
    Да спомена, че е П*******. Дано да чете.
    Също така кажи като махнеш гърнето и сложиш тръба да чуя резултата, защото и аз май натам отивам.
    Last edited by tonov; d.m.y г., 20:36.
    Alfa Romeo 147 1.8 Една сбъдната мечта!
    146 1.4 - Темпераментната друсалинда
    Fiat Punto 1.2 - Сефтака

Comment

на дизела не гният гърнетата щото са черно омазнени. винаги съм се чудил на бензиновите коли ако се мажат гърнетата с изгоряло масло дъли ще изкарват повече?
      JTD 105+

Comment

Първоначално публикувано от oTBpaTuTko Покажи съобщение
        Аз съм махнал катализатора, стана малко по-шумна за разхода не мога да ти кажа, но сигурно го намалява и ако ти е запушен и отпушва колата осезаемо. Нямам проблем с грешки на компютъра както казват повечето "разбирачи". Ще следя темата защото моето е същото и бях купил едно гърне от колега от форума, който ме обеждаваше, че 145 и 147 си пасват, но се окажа лъжа.
        Да спомена, че е П.... Дано да чете.
        Също така кажи като махнеш гърнето и сложиш тръба да чуя резултата, защото и аз май натам отивам.
        Не знам кой разбирач какво ти е казал, но без задния катализатор няма никакви проблеми...Махнеш ли, обаче тези които са на изпускателния колектор, ще светнеш като коледна елха гарантирано 101%

Ако махнете само задното гърне, сложите права тръба и всички други гърнета си останат на място, то колата ще стане ЗНАЧИТЕЛНО по-шумна, ама значително!!! Изпробвано лично преди 2 години То само като видиш какъв голям сандък е задното гърне и ти става ясно горе-долу какъв ще е резултата
        Last edited by tonov; d.m.y г., 20:36.
        Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
        Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

и на мен ми трън в очите,но пък нищо му няма и се чудя какво да го правя,пък хич не ми се ще да ми надува главата ако го шитна
          alfa romeo 145 1.3 boxer K&N replacement MOMO GT2 WHEELS OMP Lowering Springs kit now on GPL rest in peace
          alfa romeo 147 2.0 ts DISTINCTIVE MY07 powered by Landi Renzo GPL

Comment

Значи тоя квадрат под колата е ужасен, особено като се загледаш... На много по грозни коли самото гърне е скрито под задната броня и се гледа само тръбата... А на алфата не стига, че изгнива ма и някакъв сандък да ти се "манда" отдолу... Направо тия дни ще го махна, ще вида ако звука е прекалено дразнещ ще си го върна, ако не ще сложа една тръба докато събера парички за някое хубаво, което няма да изгние в следващите 2-3 години.
            Alfa Romeo 147, 1.6 - 120hp (ГИ - Emer Frank Plus OBD)

Comment

Слагай едно спортно менте гърне от неръждавейка колкото да не ти трещи много на главата и си свиркай.
              Алфа 156 1,8ТС 1998г

Comment

Без гърне, няма да може да я понасяш!
                На мен ми беше паднало задното гърн (беше изгнила тръбата точно на свръзката с последного гърне и то се откачи).
                Та свалих го само за 1 ден, докато намеря къде да го заварят.
                Е през това време щях да полудея - все едно карам някво wrc ... гърми трещи, след 2500 оборота става някаква лудница!
                И с тръба ще е същото...
                Lancia Delta 1.6 i.e - ex
                Alfa Romeo 156 2.0 TS

рейтинг фотографов

Comment

И аз имам същият проблем като колегата със 147-та. И мисля това лято да подменя някои неща, като започна от гърнето, което наистина изглежда много грозно. Почти цялото се вижда отдолу. После мисля да сложа спортен филтър - конус, спортни пружини и ако ми останат пари може да потърся някакви 16ки, че имам 5 пръста луфт м/у гумата и калника все едно карам някакъв ВАН. Късмет на колегата !

Comment

Working...
                  X